Orthodox Mission

Το Ιστολόγιο Orthodox Mission είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία ,φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής που στηρίζει τον σεβαστό μας αγιορείτη π.Θεολόγο ,
ο οποίος εργάστηκε θυσιαστικά και σιωπηρά στο Κονγκό.(Brazzaville)

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Πρόσωπα Φωτός

                                                                  
Θα σας αφηγηθώ ένα θαύμα που ζω:
Ενώ ο όφις συνεχίζει να πειράζει και να κερδίζει τους απογόνους της Εύας, ο Νέος Αδάμ  ήλθε εδώ «νικών και ίνα νικήση».Ο φωτισμός του ανθρώπου, που δέχεται το Πνεύμα το Άγιο στην καρδιά του, μεταμορφώνει και την αφρικανική φύση σε κήπο της Εδέμ, προσκαλώντας εκεί τους νοσταλγούς του Παραδείσου.
«Εγώ ειμί το Φως του κόσμου». Απολαμβάνουμε αυτό το Φως, που όταν το αισθητό, κάνει να ανθίσουν τα πιο όμορφα λουλούδια, αρωματίζει τα πιο γλυκά φρούτα, λάμπει τονίζοντας παντού γύρω μας τα πιο αρμονικά χρώματα.
Όταν το Φως πηγάζει από το πρόσωπο Του «ως ο Ήλιος», τότε γλυκαίνει τις ψυχές το μέλι και κάνει τους μαύρους «δερμάτινους χιτώνες» των έγχρωμων αδελφών μας «λευκούς ως το Φως».
                                   
Βλέπω στους νεοφώτιστους τα μαύρα πρόσωπα τους να λάμπουν ακτινοβολώντας τη Χάρη του Πνεύματος του Αγίου που δέχονται το Μυστήριο.
Κάτω από τον ήλιο του ισημερινού οι σταγόνες του νερού της βαπτίσεως μαζί με τον ιδρώτα γίνονται διαμάντια στα μέτωπα τους.
Φωτεινά τα μάτια τους ακτινοβολούν το Φως του Χριστού που «φαίνει πάσι».
Πρόσωπα φωτός ανεκφράστου, χαρά και ηδονή ψυχών που βιώνουν στο περιβάλλον του επίγειου παραδείσου την ανέσπερη ευτυχία του ουράνιου.
Ιερομόναχος Θεολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου