Orthodox Mission

Το Ιστολόγιο Orthodox Mission είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία ,φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής που στηρίζει τον σεβαστό μας αγιορείτη π.Θεολόγο ,
ο οποίος εργάστηκε θυσιαστικά και σιωπηρά στο Κονγκό.(Brazzaville)

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Θεμελίωση δυο νέων έργων στο Gungu του Κονγκό

 
πηγή:ierapostoles
Δοξάζουμε το Θεό, που στις δύσκολες μέρες που διάγει η χώρα μας, φροντίζει να αναδεικνύει νέους δωρητές για το έργο της εξωτερικής Ιεραποστολής. Η ευαισθησία των ευσπλαγχνικών συνανθρώπων μας έχει προσφέρει από το υστέρημα της καρδιάς τους για τη στήριξη των Ορθοδόξων (και όχι μόνο) αδελφών μας στις χώρες της Αφρικής. Ήδη τρεις στοργικοί δωρητές ανέλαβαν διά της Αδελφότητάς μας τη χρηματοδότηση δύο νέων έργων στην πόλη Gungu του Κογνκό, με πληθυσμό περί τους 100.000 κατοίκους, η οποία βρίσκεται 700 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Κινσάσα. Με τη βοήθειά τους θα ανεγερθεί ένας Ίερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο οποίος θα στεγάσει το ορθόδοξο ιθαγενές ποίμνιο. Επιπλέον, θα χτιστεί σχολικό συγκρότημα για να παράσχει δωρεάν εκπαίδευση στα παιδιά της περιοχής.
 
Προχθες, 7 Ιουνίου 2011, τέθηκαν οι θεμέλιοι λίθοι σε μια λιτή εκκλησιαστική τελετή. Σύντομα θα αρχίσουν οι οικοδομικές εργασίες για τα θεάρεστα αυτά πνευματικά και κοινωνικά έργα. Παραθέτουμε μικρή ενημέρωση από το Σεβ. Μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής π. Νικηφόρο:
Ο θεμέλιος λίθος στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του σχολείου ετέθη σήμερα παρουσία εκπροσώπων των αρχών και πλήθους κόσμου. Επιστρέψαμε μόλις τώρα μετά από ταξίδι 11 ωρών και σας στέλνω για να χαρείτε. Μνημονεύσαμε ιδιαιτέρως υπέρ υγείας των τριών ανωνύμων κτητόρων της Εκκλησίας και του Σχολείου. Όταν έλθω, θα σας φέρω περισσότερες φωτογραφίες και video.
π.Νικηφορος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου