Orthodox Mission

Το Ιστολόγιο Orthodox Mission είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία ,φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής που στηρίζει τον σεβαστό μας αγιορείτη π.Θεολόγο ,
ο οποίος εργάστηκε θυσιαστικά και σιωπηρά στο Κονγκό.(Brazzaville)

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ο Αφρικανός γέροντας π. Ειρηναίος Ματζίμπι († Οκτώβριος 2013)

πηγή:o-nekros

Από το ιστολόγιο στήριξης της Ιεραποστολής στο Μπουσούγκιου της Ουγκάντας (αξίζει να το επισκεφτείτε).
Ο γέροντας Ειρηναίος Ματζίμπι δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι άγιος (δεν ξέρουμε άλλα γι' αυτόν), αλλά, όπως φαίνεται, υπήρξε ένας σημαντικός ορθόδοξος πνευματικός πατέρας του λαού του. Ας είναι αιώνια η μνήμη του στον ουρανό.
Άραγε πόσοι άλλοι υπάρχουν στις χώρες της Ιεραποστολής; Και πόσες αγιασμένες ψυχούλες με μαύρο ή κίτρινο δέρμα - ή μελαψό ή κατάξανθο - δε στολίζουν τον ουρανό, άγνωστες σε μας; Μακάρι να επιδράσουν θετικά οι αγωνιστές αυτοί στον ευαγγελισμό του λαού τους και όλου του κόσμου...
Εκοιμήθη εν Κυρίω πλήρης ημερών στην Ουγκάντα ο π. Ειρηναίος Ματζίμπι, ένας από τους πρώτους κληρικούς που αγωνίστηκαν και πάλεψαν για την εδραίωση της Ορθοδοξίας στην Ουγκάντα. 
Ελληνομαθής και κυριολεκτικά λάτρης της Ελλάδας, είχε για την πατρίδα μας μόνο καλά λόγια να πει. Απλός και προσιτός ως το τέλος της ζωής του ζούσε σε ένα φτωχικό σπίτι μέσα στην αγάπη και τη φροντίδα των παιδιών του. Στην τελευταία επίσκεψή μας στην Ουγκάντα, τον Ιούλιο του 2013, μας ευχαρίστησε για την αγάπη των Ελλήνων και την φροντίδα για το λαό του.
Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Ναμουγκόνα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Kαμπάλλας και πάσης Oυγκάντας κ. Ιωνά, με την παρουσία πλειάδος ιερέων και πολλών Ορθοδόξων.
Ο π. Ειρηναίος ετάφη στο Κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου. Έτσι έγινε ένας ακόμα σπόρος που ετάφη για να καρπίσει ο αμπελώνας του Χριστού στην Αφρική.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου