Orthodox Mission

Το Ιστολόγιο Orthodox Mission είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία ,φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής που στηρίζει τον σεβαστό μας αγιορείτη π.Θεολόγο ,
ο οποίος εργάστηκε θυσιαστικά και σιωπηρά στο Κονγκό.(Brazzaville)

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

الكنيسة الأرثوذكسية في أفريقيا

πηγή:o-nekros
صور من هنا
Αραβόφωνο άρθρο (με αυτόματη μετάφραση) για την Ορθοδοξία στην Αφρική, κατά χώρα. Το πρωτότυπο ελληνικό κείμενο είναι στο τέλος της ανάρτησης.
الترجمة الآلية من اللغة اليونانية.
اغفر لنا عن الأخطاء.


ولدت المسيحية في آسيا ونقل على الفور إلى أفريقيا من قبل المسيحيين الأوائل وتلاميذ المسيح، كما سانت مارك.

في وقت مبكر من القرن 2nd كامل شمال أفريقيا مليئة المسيحيين. عاش هناك الآلاف من القديسين الشهداء المسيحيين (مثل سانت كاترين والقديس ميناس). في القرن الميلادي 4th ولد مصر الرهبنة وعاش الآلاف من الرهبان والراهبات المسيحية المقدسة.

كل هذه تنتمي إلى تاريخ الكنيسة الأرثوذكسية، التي هي الكنيسة التي أسسها يسوع كريستوس.

ينحدر الكنيسة الأرثوذكسية تحت الصحراء الكبرى في القرن 20th، بدءا من أوغندا وكينيا. هناك، ساعدت الكنيسة الأرثوذكسية شعب أوغندا وكينيا في الحرب ضد المستعمرين الإنجليزية. وبالتالي فإن الشعوب الأفريقية أحب الكنيسة الأرثوذكسية.

وبالتالي فإن الشعوب الأفريقية أحب الكنيسة الأرثوذكسية.

هنا يمكنك أن تقرأ عن الكنيسة الأرثوذكسية في مختلف البلدان الأفريقية. أنها ليست دين أو المستعمرين البيض، ولكن دين جميع الشعوب وجميع الأجناس، وهو الطريق الذي يربط الرجل مع الإله الحقيقي.

بنن  
 
مصر  
 


سانت Paisius (صورة هنا)

اقرأ أيضا

التأله هدف حياة - خلقدونية أساس الخرستولوجية

التأله
من هو يسوع
الكنيسة الأرثوذكسية
الأسبوع العظيم من الصوم الأربعيني المقدس 
خدمة القداس الإلهي عربي - Orthodox Holy Liturgy in Arabic
arabic articles
saints
Islam


Greek Orthodox Patriarchate of Jerusalem
Greek Orthodox Patriarchate of Antioch and All The East
Orthodox Online Network


راديو الأرثوذكسية


Η εισαγωγή στα ελληνικά (πιθανώς έχει λάθη η αραβική μετάφραση, πάντως καταβλήθηκε προσπάθεια επαλήθευσης):
Ο χριστιανισμός γεννήθηκε στην Ασία και μεταφέρθηκε αμέσως στην Αφρική από τους πρώτους χριστιανούς και από τους μαθητές του Χριστού, όπως ο άγιος Μάρκος.
Ήδη από τον 2ο αιώνα μετά Χριστόν ολόκληρη η Βόρεια Αφρική είναι γεμάτη χριστιανούς. Εκεί έζησαν χιλιάδες χριστιανοί άγιοι μάρτυρες (όπως η αγία Αικατερίνη και ο άγιος Μηνάς). Τον 4ο αιώνα μετά Χριστόν στην Αίγυπτο γεννήθηκε ο μοναχισμός και έζησαν χιλιάδες άγιοι χριστιανοί μοναχοί και μοναχές.
Όλα τα παραπάνω ανήκουν στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που είναι η Εκκλησία την οποία ίδρυσε ο Ιησούς Χριστούς.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία κατέβηκε κάτω από τη Σαχάρα τον 20ό αιώνα, αρχίζοντας από την Ουγκάντα και την Κένυα. Εκεί, η Ορθόδοξη Εκκλησία βοήθησε το λαό της Ουγκάντας και της Κένυας στον αγώνα ενάντια στους Άγγλους αποικιοκράτες. Έτσι οι λαοί της Αφρικής αγάπησαν την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για την Ορθόδοξη Εκκλησία που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες της Αφρικής. Δεν είναι μια θρησκεία λευκών ανθρώπων ή αποικιοκρατών, αλλά μια θρησκεία όλων των λαών, ένας δρόμος που ενώνει τον άνθρωπο με τον αληθινό Θεό.

Στη συνέχεια δίνονται παραπομπές ανά χώρα της Αφρικής (όπου εντοπίσαμε μέχρι στιγμής, με τη χάρη του Θεού, ίχνη της Ορθοδοξίας) από εδώ. Η ανάρτηση κλείνει με άλλα links σε ορθόδοξες αραβόφωνες αναρτήσεις ή διευθύνσεις.
Δείτε επίσης εδώ, στο τέλος της ανάρτησης παρακαλώ, και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου