Orthodox Mission

Το Ιστολόγιο Orthodox Mission είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία ,φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής που στηρίζει τον σεβαστό μας αγιορείτη π.Θεολόγο ,
ο οποίος εργάστηκε θυσιαστικά και σιωπηρά στο Κονγκό.(Brazzaville)

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Νέα αποστολή στο Κονγκό


Καραμάτσκος Δημήτρης
Μάστερ Θρησκειολογίας

Με τα μικρά ορφανά μας στο Dolisie
Η πρώτη μου δίμηνη επίσκεψη στο Κονγκό (Brazzaville) ήταν για μένα μια δυνατή εμπειρία ζωής. Όπως σε προηγούμενη ανάρτηση περιέγραφα, η επαφή με τα παιδιά του Ορφανοτροφείου μας και με τους νέους τόσο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου στο Pointe-Noire αλλά και των άλλων ενοριών μας, που ήρθαν στο Dolisie για το δεκαήμερο σεμινάριο των κατηχητών στο τέλος Ιουλίου, ήταν εμπειρίες πολύ δυνατές, που επηρέασαν την ψυχή μου. Ένα μέρος της ψυχής μου έμεινε στο Κονγκό. Επιθυμία μου ήταν να ξαναβρεθώ εκεί με τους ανθρώπους που αγάπησα και με αγάπησαν, που ο Θεός μου έδωσε την ευκαιρία να διακονήσω.

Από το σεμινάριο κατηχητών
Απλά και ασήμαντα για μας πράγματα
(μπαλόνια) δίνουν χαρά στα ορφανά παιδιά
μας μικρά και μεγάλα
Είναι δύσκολο να εξηγήσω αυτά που νιώθω μετά την πρώτη μου επίσκεψη. Ό,τι συμβαίνει συνήθως με όποιον επισκέπτεται το Άγιον Όρος, που θέλει να το ξαναεπισκεφθεί, το ίδιο συμβαίνει και με την ιεραποστολή. Η ψυχή θέλγεται από αυτά που ο Θεός χαρίζει σε όσους εργάζονται στην ιεραποστολή, και επιθυμεί να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε. Νιώθω τα ορφανά να με περιμένουν, τους νέους μας να με περιμένουν να τους μάθω πράγματα για την μουσική της Εκκλησίας μας, για το τυπικό των ιερών ακολουθιών, για την πνευματική ζωή στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Επίσης οι ντόπιοι ιερείς με παρεκάλεσαν να τους δείξω κάποια πράγματα για την τέλεση των ιερών ακολουθιών και δεν βρήκα τον χρόνο την προηγούμενη φορά.
Έτσι, μετά την επιστροφή μου απευθύνθηκα στην ενορία μου, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στο Χαλάνδρι, η οποία μας είχε βοηθήσει οικονομικά και στο προηγούμενο ταξίδι. Ο αγαπητός π. Αθανάσιος σε συνεργασία με τους επιτρόπους, που είχαν ενημερωθεί από μηνύματά μου και αναφορές που έστελνα για το έργο που πραγματοποιείται στο Κονγκό από τον π. Θεολόγο, ανέλαβε και πλήρωσε ήδη το εισιτήριό μου για το δεύτερο ταξίδι, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου. Ελπίζω ότι σ' αυτή την επίσκεψη, με την γνώση και την εμπειρία της πρώτης επίσκεψης, θα μπορέσω να βοηθήσω ουσιαστικότερα στο έργο που επιτελείται εκεί από τον π. Θεολόγο.
Μετά την επιστροφή μου και από το Άγιον Όρος, την Κερασιά, όπου επί ένα μήνα συνεργασίας με τον π. Θεολόγο ταξινομήσαμε το φωτογραφικό και γενικά το οπτικοακουστικό υλικό της ιεραποστολής όλων των προηγούμενων ετών, από το 2004 μέχρι και σήμερα, αποφασίσαμε με τον εφημέριο της ενορίας μου, τον π. Αθανάσιο, να πραγματοποιηθεί από μένα μια παρουσίαση του έργου της ιεραποστολής στο Κονγκό στην ενορία μας, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι ενορίτες μας και να συμμετάσχουν στο έργο μας με την οικονομική τους ενίσχυση. Έπειτα από την ομιλία μου της ερχόμενης Κυριακής, 30 Σεπτεμβρίου, μετά την Θεία Λειτουργία, ευελπιστούν οι δύο ευλαβείς ιερείς ότι θα συγκεντρώσουν ένα καλό ποσόν για τις ανάγκες της ιεραποστολής, που είναι μεγάλες. Γιατί δυστυχώς, υπάρχει κίνδυνος να μη λειτουργήσει το σχολείο μας για πολύ ακόμη και ο ραδιοφωνικός σταθμός, που είναι ο κήρυκας του ευαγγελισμού των ψυχών και "ο κράχτης" που καλεί τους νέους ανθρώπους να γνωρίσουν την ορθοδοξία και να μην πληρωθούν οι ιερείς μας. Για το Ορφανοτροφείο δεν γίνεται λόγος να κλείσει, θα κρατηθεί με κάθε τρόπο και μέσον.
Αυτό που επιθυμώ όμως και επιδιώκω, και αυτό θα τονίσω την ερχόμενη Κυριακή, είναι να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι άνθρωποι να αναλάβουν ένα μικρό κόστος, από 5 ευρώ μέχρι όσο μπορεί ο καθένας, να το αποστέλλουν στον λογαριασμό της ιεραποστολής κάθε μήνα με μόνιμη εντολή από τον τραπεζικό τους λογαριασμό, μέθοδο που με επιτυχία εφαρμόζει η οργάνωση ACTION AID HELLAS. Με τον τρόπο αυτό αναλαμβάνει κάποιος ένα μέρος των εξόδων των παιδιών μας στο ορφανοτροφείο, κάνοντας οιονεί ένα είδος υιοθεσίας. Τα έξοδα του Ορφανοτροφείου μας ανέρχονται σε 3.000 Ευρώ το μήνα. Στα έξοδα αυτά περιλαμβάνονται οι μισθοί του προσωπικού (γύρω στα δέκα άτομα), τα λειτουργικά του έξοδα, η διατροφή και οι υπόλοιπες ανάγκες ένδυσης κτλ των τριάντα ορφανών μας. Το κάθε παιδί κοστίζει περίπου 100 Ευρώ μηνιαίως.
Απευθύνομαι σε όλους τους φίλους και αναγνώστες της προσωπικής μου ιστοσελίδας και τους καλώ να συμμετάσχουν ανάλογα με τις δυνάμεις του ο καθένας (δεν λησμονώ τους δύσκολους καιρούς που περνάμε όλοι μας στην Ελλάδα, εξαιτίας της άφρονος πολιτικής των πολιτικών μας όλα τα προηγούμενα χρόνια). Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει ισχυρό αντίκτυπο στο έργο όλων των ιεραποστολών στην Αφρική και στον υπόλοιπο κόσμο. Όμως αυτό που ζητάμε δεν είναι μεγάλα ποσά. Είναι "το δίλεπτο της χήρας", αυτό που επήνεσε ο Κύριος, γιατί δόθηκε από το υστέρημα.
Όσοι πιστοί, προσέλθετε και συμβάλετε με το "δίλεπτον" αποστέλλοντας ό,τι ο καθένας προαιρείται στον λογαριασμό της ιεραποστολής.

        Τραπεζικός Λογαριασμός Ιεραποστολής
(Το πιο ευαίσθητο κομμάτι της ιεραποστολής, που πρέπει να στηριχθεί είναι το Ορφανοτροφείο "Άγιος Ευστάθιος" με 28 ορφανά, γι' αυτό καλό είναι στην κατάθεση α αναγράφεται η ένδειξη «για το ορφανοτροφείο στο Κονγκό»)
Σύλλογος Πρωτόκλητος (Πάτρα)
Εμπορική
63553212
BIC EMPOGRAA
IBAN
GR5001206190000000063553212

                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου